DIY - Zelf je eigen voetbaldoek met gaten maken

Een voetbaldoek met gaten is ideaal om je schietvaardigheden te perfectioneren. En het is nog makkelijk om te maken ook. Het enige dat je nodig hebt is een afdekzeil van 2x3, gekleurd duct tape, een touw, een scherp veiligheidsmes en een paar stevige kabelbinders om het zeil vast te zetten. Heb je alle spullen in huis? Lees dan snel verder en ontdek hoe je van deze simpele spullen een mooi voetbaldoek kan maken om zelf mee te oefenen of om samen met je vrienden een leuk spel van te maken.

Begin met het maken van je voetbaldoek door gaten uit te snijden

Stap 1 bij het maken van je voetbaldoek is het snijden van de gaten in het afdekzeil. Onthoud dat hoe kleiner de gaten zijn, des te moeilijker het spel uiteindelijk wordt. Tip: zet een doos op het doek en gebruik deze als omlijning voor de gaten. Om het spannend te maken kun je verschillende formaten dozen gebruiken. Teken af met een dikke stift en gebruik een scherp veiligheidsmes om de gaten uit te snijden. Kies overigens altijd voor een afdekzeil met aluminium bevestigingsogen. Die heb je later nog nodig wanneer je het doek op gaat hangen.

 

De puntentelling aangeven op het voetbaldoek

Wat je na de eerste stap hebt is niet meer dan een afdekzeil met gaten. Plak de randen van de vierkanten af met felgekleurd duct tape. Zo geef je de verschillende punten die je voor iedere gat kunt scoren duidelijk aan en je zorgt er bovendien voor dat de randen niet gaan rafelen of dat het doek inscheurt.

Bevestigen en spelen maar!

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het voetbaldoek ophangen. Dat kan tussen twee bomen in de tuin, de schuttingen aan beide zijden of aan je eigen goaltje als je dat hebt. Een eigen goal heeft natuurlijk als voordeel dat je de bal niet steeds hoeft te gaan halen wanneer je door een van de gaten schiet. Haal het touw door de bevestigingsogen en bind het vast aan een paal, boom of schuttingplank. Schieten maar!

Voor kort en langdurig buiten spelen

Alle materialen die je nodig hebt om een voetbaldoek te maken zijn goed bestand tegen buitenomstandigheden. Je vouwt het voetbaldoek met gaten eenvoudig op maar je kunt het dus ook langer buiten laten hangen. Kies je voor dit laatste, zet het doek dan vast met kabelbinders zodat het langer strak blijft hangen.

Wil je meer weten over onze andere leuke hobbyprojecten voor thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13875 reviews.