Ploggen, zowel goed voor het milieu als voor je conditie!

Ploggen, zowel goed voor het milieu als voor je conditie!

Heb jij al eens gehoord van ploggen? Het is een trend die is komen overwaaien vanuit Zweden en ook in Nederland populairder wordt. 'Plogging' is tijdens het hardlopen afval oprapen. Het woord is een samenvoeging van het Zweeds ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging.

Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en een composteerbare vuilniszak.

Het is een vorm van bewegen, waarbij je tussendoor stopt om afval op te rapen. Lopen in combinatie met een intervaltraining. Doordat je bij het afval opruimen van beweging naar rust gaat, profiteert je lichaam van voordelen zoals conditieverbetering, een versneld metabolisme en daarmee ook een betere vetverbranding. Bovendien ben je goed bezig voor het milieu.

Ploggen is de milieubewuste fitnesstrend die momenteel gaande is. Het begon in 2016 in Zweden en inmiddels wordt er wereldwijd gehoor aan gegeven. In Zweden zijn er heuse ploggerclubjes opgericht, die gezamenlijk afval inzamelen tijdens het hardlopen. Ploggers volgen elkaar via social media. Zo gebruiken ze op instagram voornamelijk de #plogging of #plogga. Je ziet foto’s waarop zwerfafval wordt opgeraapt en dit posten ze vervolgens vol trots.

Ploggen

Hoe kan je jouw eigen ploggerclubje oprichten?

Verzamel je vrienden, kennissen en hardloopmaatjes en start een Whatsapp-groep. Vertel enthousiast over het fenomeen ploggen en leg het nut ervan uit. Dat het zowel goed is voor het verbeteren van jullie conditie, als voor het milieu. Hiermee slaan jullie twee vliegen, in één klap.

Wanneer je jouw vrienden, kennissen en hardloopmaatjes hebt verzameld, moet je een hardlooproute bepalen en een datum prikken. Bij het bepalen van de hardlooproute kun je nagaan waar in jouw omgeving een plek bevindt waar normaliter veel afval ligt.  Zodra je dit weet, pas je hierop de route aan. Hoe meer zwerfafval je immers kunt inzamelen, hoe beter.

Tenslotte zijn vuilniszakken het enige wat je nog nodig hebt. Om het milieu volledig te ontlasten doe je er verstandig aan om composteerbare vuilniszakken te gebruiken. Het zijn milieuvriendelijke zakken die gemaakt zijn van hernieuwbare bronnen zoals maïs. Het gebruik maken van bio afbreekbare zakken zorgt voor minder afvaldruk op het milieu omdat ze volledig oplossen in de afvalstroming. En dat past volledig bij de gedachtengang van ploggen!

composteerbare vuilniszakken

Ploggen en instagram

Instagram is een populair social media om ploggen bekender te maken over de wereld. De populariteit van plogging komt op een goed moment, nu het plastic in de oceanen een steeds groter probleem wordt. Op Instagram zijn verschillende groepen te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld een groep zoals PloggingFrance. Deze groep verzamelt afval in Parijs. Maar ook ploggers in India, Turkije en Mexico doen actief mee.

Wil jij gaan ploggen? Start dan je ploggerclub, koop composteerbare vuilniszakken en ren of beweeg voor een beter milieu! Vergeet je prestatie vooral niet te delen op social media.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14208 reviews.