Big bags: waar zijn big bags onmisbaar voor? Lees alle tips!

Big bags: waar zijn big bags onmisbaar voor? Lees alle tips!

Big bags zijn uitstekend in te zetten tijdens verbouwingen of werkzaamheden. Of je nu een woning gaat slopen of als hovenier een tuin gaat verbouwen. Big bags zijn ideaal als opslagmiddel van groot en zwaar materiaal en/of afval. De standaard big bag kan een gewicht aan van wel 1500 kilo. Het materiaal dat een big bag zo stevig maakt is polypropyleen: een vorm van kunststof.

Je kunt big bags gebruiken om puin, grondstoffen en asbest in op te slaan. Bijvoorbeeld in de voedselindustrie en de agrarische sector worden big bags regelmatig gebruikt. In dit blogartikel lees je waar big bags onmisbaar voor zijn.

Big bags voor haardhout

Big bags zijn uitstekend te gebruiken voor de opslag van haardhout. Heb jij thuis een openhaard of handel je in hout? Big bags kunnen dan een slimme oplossing zijn. Bij het drogen van haardhout is het van belang dat het hout droog blijft en goede ventilatie krijgt. Een big bag geeft het hout de juiste ventilatie doordat het lucht doorlaat. Het kan zelfs gecombineerd worden met de plaatsing van de big bag vol hout in een droogkamer. Zolang het hout geen vocht pakt, krijg je snel resultaat en is het een efficiënte manier van houtopslag. 

Big bags voor haardhout

Big bags voor stenen

Je kunt ervoor kiezen om stenen netjes op te stapelen en af te voeren op een aanhanger. Dit kost helaas een hoop tijd en geld. Een eenvoudigere manier om de stenen af te voeren is door middel van een big bag. Steenafval kan er worden ingegooid zonder dat je er bij na hoeft te denken. Bovendien kan de big bag in één keer verplaatst worden.

Neem voor het afvoeren van stenen standaard big bags met een draagcapaciteit van 1500 kilo. Deze heeft een grootte van 1 kubieke meter, oftewel 1 kuub. De standaard maat big bags kunnen voldoende gewicht dragen om veel stenen in één keer af te voeren.

Big bags standaard

Big bags voor voedingsmiddelenindustrie

Voor het veilig en hygiënisch vullen, opslaan, transporteren en lossen van onder andere: koffiebonen, kruiden, melkpoeder, cacao, suiker en rijst worden speciale big bags gebruikt. Het gaat hier om grote hoeveelheden en het is van belang dat het voedsel volledig kan worden afgedekt.

Neem voor het vervoeren of opslaan van voedingsmiddelen de speciale big bags met schort. Door deze big bag af te sluiten voorkom je dat er vocht of vuil bij de voedingsmiddelen kan komen. Deze big bag kan ongeveer 1250 kilo inhoud dragen.

Big bags met schort

Big bags voor zand of grind

Big bags worden het meest ingezet om zand of grind in op te slaan. Deze worden zowel door bouwbedrijven als particulieren verbouwers gebruikt. Het is een veilige en gemakkelijke manier van afval verwerken. Maak gebruik van de standaard big bags met een halve kuub draagcapaciteit.

Big bags voor asbest

Ben jij gespecialiseerd in het verwijderen van asbest of ga je asbest verwijderen in een woning? Er gelden verschillende voorzorgsmaatregelen, veiligheidseisen en milieuregelgevingen bij het werken met asbest.

Met de big bags met asbestlogo, kun je veilig en verantwoord asbest verzamelen, afvoeren en storten.

De big bags asbestzakken zijn vervaardigd van polypropyleen en uitgevoerd met een enkele liner. Deze liner is gemaakt van polyetheen. Deze twee stoffen zijn vormen van kunststof dat de zak zeer sterk maken. De kuub zakken zijn voorzien van het viertalig asbest waarschuwingslogo. De asbestzakken voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en regelgeving omtrent het afvoeren en storten van asbest en asbesthoudend afval.

Big bags voor asbest

Big bags kopen

Ben je op zoek naar de beste big bags voor jouw situatie? Bij Vendrig Packaging ben je aan het juiste adres. Wij verkopen big bags tegen scherpe prijzen. Als je big bags besteld voor 17.00 uur, dan sturen wij het dezelfde dag nog op.

Mocht je vragen hebben over big bags of als je op zoek bent naar advies op maat, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Klik hier voor ons aanbod big bags.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13913 reviews.