Huis verbouwen of slopen? Zorg dat je deze puinafvoer tips niet misloopt!

Huis verbouwen of slopen? Zorg dat je deze puinafvoer tips niet misloopt!

Wanneer je een huis hebt gekocht is de kans aanwezig dat je eerst gaat slopen of verbouwen. Bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, wc, of ga je van twee kamers één kamer maken en moet de muur er uit?

Slopen is iets wat je door een vakman kunt laten doen, maar het is veel goedkoper om het zelf te doen. Zo kun je een hoop geld besparen. Wij hebben een aantal tips waarmee je het slopen van jouw woning kunt vereenvoudigen. Benodigdheden die hierbij kunnen helpen zijn big bags, puinzakken, bouwfolie en duct tape.

Voordat je start met het slopen of verbouwen van je woning moet je rekening houden met onder andere de volgende dingen:

1. Sloop nooit dragende muren! Je kunt draagmuren herkennen aan een aantal kenmerken: draagmuren staan op alle verdiepingen in het huis op dezelfde plaats, het is overal even zwaar en loopt helemaal door tot en met het dakbeschot. Een niet dragende muur is gemaakt van gipsblokken, gipsplaten en is niet dikker dan 7 centimeter. Als je toch een draamuur beschadigd dan kan dit gevolgen hebben voor de algehele stevigheid van het huis;

2. Bekijk altijd voordat je gaat slopen of er geen elektriciteitsleidingen lopen. Is er een stopcontact of lichtschakelaar in de buurt? Dan ga je waarschijnlijk op leidingen stuiten. Met behulp van een leidingzoeker kun je leidingen opzoeken. Als je met de leidingzoeker elektriciteit hebt gevonden, schakel dan de stroom uit, schroef de contactdozen open, zet lasdoppen op het uiteinde van de elektradraden en verwijder ze;

3. Heb je grote verbouwplannen? Informeer dan bij de gemeente of je een vergunning nodigt hebt.

Welke benodigdheden heb je nodig bij het verbouwen of slopen van je woning? 

Nu je vooraf met een aantal zaken rekening hebt gehouden, kun je gaan kijken welke benodigdheden, zoals puinzakken, big bags, bouwfolie en duct tape, je nodig hebt om de verbouwing op rolletjes te laten lopen.

Als het te verwachten bouwpuin meer is dan 10 kuub, dan is een vergunning bij de gemeente meestal noodzakelijk. Er zijn drie manieren hoe je deze hoeveelheid puin kunt afvoeren:

1. Je kunt ervoor kiezen om een container te huren het puin en afval. Deze container wordt dan vervolgens via de officiële weg afgestort. De containers zijn te huren in verschillende maten en zijn redelijk prijzig;

2. Kleine hoeveelheden bouwafval en puin kun je afvoeren in puinzakken. Heb je klein afval dan zijn plastic puinzakken of polypropyleen zakken een goede optie.

Plastic puinzakken

De plastic puinzakken worden gebruikt voor het transporteren van puin bij kleinere klussen. Denk hierbij aan verbouwingen en sloopwerkzaamheden in huis. Met een kleinere plastic puinzak kunnen kleine materialen, zowel licht als zwaar, in het huis of bouwplaats direct worden opgeruimd.

Geweven puinzakken

Polypropyleen zakken zijn scheurbestendige en zeer sterke afvalzakken waarmee puin of zwaar afval wordt opgeruimd. Polypropyleen puinzakken worden ook wel afgekort als pp puinzakken.

Big bags

Voor groter afval zijn big bags de oplossing. Big bags worden gebruikt voor opslag en transport van grote volumes. Big bags worden daarom ook wel bulkzakken genoemd.

3. De laatste optie is om zelf met een aanhangwagen naar de vuilstort van de gemeente rijden. Het verschilt per gemeente of je voor het gewicht van het afval moet betalen.

Bij het slopen van een huis komt er een hoop vuil en stof kijken. Om jouw meubels tegen stof en vuil te beschermen, adviseren wij plastic afdekfolie of bouwfolie te gebruiken.

Bouwfolie op rol

Bouwfolie en plastic afdekfolie is uitermate geschikt voor het afdekken en beschermen van onder andere vloeren, wanden en meubels. Vendrig Packaging heeft bouwfolie in verschillende kwaliteiten en formaten.

Duct tape

Bouwfolie moet ook nog worden afgeplakt om de positie op de vloeren en meubels te behouden en het niet onnodig schuift. Dit kan worden gedaan met duct tape. Duct tape, ook bekend als technisch tape, is een sterk klevende tape op een dunne textielbasis. Het is olie- en waterbestendig en zeer stevig, waardoor het geschikt is als allround tape. De tape is in de lengte erg sterk, maar is over de breedte gemakkelijk af te scheuren.

Vendrig Packaging – voor al jouw puin- en afvalafvoer en sloopbenodigdheden

Kan de grote klus beginnen? Bereid je goed voor met de benodigde materialen. Wij helpen je graag aan de juiste maten en hoeveelheden bouwfolie, duct tape, bigs bags en puinzakken. Mocht je vragen hebben over welke materialen je nodig hebt tijdens de sloopwerkzaamheden dan adviseren wij je graag! 

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13740 reviews.