5 onmisbare verpakkingen voor uw webshop

5 onmisbare verpakkingen voor uw webshop

Welke 5 webshop verpakkingen zijn onmisbaar wanneer uw een webshop gaat starten of wanneer u een webwinkel heeft? Vendrig Packaging heeft voor u als webwinkelier een vijftal producten geselecteerd welke onmisbaar zijn voor het zenden van uw producten. Het verpakkingsmateriaal voor uw webshop is ook het visitekaartje van uw bedrijf. Wanneer uw producten goed en stevig zijn verpakt maakt u gelijk een goede indruk bij uw klanten.

1: Luchtkussen enveloppen

Het eerste product wat vrijwel het vaakst wordt gebruikt zijn de luchtkussen enveloppen. Luchtkussen enveloppen worden ook wel bubbeltjes enveloppen, noppenfolie enveloppen en papieren bubbel envelop genoemd en zijn licht van gewicht. Zo bespaart u op de verzendkosten. Luchtkussen enveloppen bieden optimale bescherming en hebben een schokbestendige functie doordat de enveloppen aan de binnenzijde luchtkussenfolie hebben. De buitenkant is voorzien van wit kraftpapier. Het is een ideaal verzendmiddel voor fragiele producten. Denk hier bijvoorbeeld aan sieraden of andere tastbare materialen.

De luchtkussen enveloppen zijn er in diverse maten. Voor elk apart product in uw webshop zult u dus goed moeten bepalen welk formaat toepasbaar is. De witte luchtkussen enveloppen van Vendrig hebben allemaal een handige sluiting doormiddel van een strip. Wanneer u het product heeft ingepakt kan de envelop door middel van deze strip gesloten worden.

Heeft u een muziek- of boekwinkel? Dan zijn luchtkussen enveloppen een perfect verpakkingsmateriaal. Wanneer een CD of DVD moet worden verstuurd, is het aan te raden om hiervoor een envelop te gebruiken die tegen een klein stootje kan en daarnaast waterafstotend is. Een standaard envelop voldoet niet aan deze eisen en de kans dat het product beschadigd raakt in het post sorteerproces is zeker aanwezig.

Een ander bijkomend voordeel voor de milieubewuste ondernemer van deze tijd is dat de witte luchtkussen enveloppen makkelijk te scheiden zijn als het gaat om afvalverwerking.  De binnenzak van de envelop is gemaakt van luchtkussenfolie en kan uit de envelop getrokken worden, zodat de papieren buitenzijde gescheiden weggegooid kan worden. Zo denkt u ook nog eens aan het milieu!

De meeste luchtkussen enveloppen worden in hoeveelheden van 50, 100 of 200 stuks verkocht. Ook voor de startende webwinkelier is het dus een haalbare verpakkingsmateriaal!

Voorbeelden van luchtkussen enveloppen

Om u als webshopeigenaar een sfeerimpressie te geven hoe de zending van uw producten eruit kan zien hebben wij een voorbeeldfoto gemaakt.

luchtkussen enveloppen
Luchtkussen enveloppen met dvd

Wanneer u DVD’s, blu-rays en andere films verkoopt is de luchtkussen envelop ideaal, want de enveloppen zijn compact in formaat. De luchtkussenfolie zorgt ervoor dat de inhoud schokbestendig is. Ook is de luchtkussen envelop ideaal voor de CD. Ook klein in formaat en door de schokbestendigheid voorkomt u schade aan het breekbare hoesje van de CD.

2: Verzenddozen

De tweede webshop verpakking betreft de verzenddoos. Deze verzenddozen zijn onmisbaar wanneer u producten verstuurd die niet door de brievenbus passen en ook meer kans hebben om tijdens het verzendproces beschadigd te raken.

De verzenddozen zijn gemaakt van (golf)karton. Dit karton is een veel gebruikt materiaalsoort in de verpakkingsindustrie. Golfkarton is een celstofproduct. Dit zorgt voor de ideale verzenddoos, omdat ze relatief stabiel en licht van gewicht zijn. Heeft u te maken met zware producten die u moet verzenden naar uw klanten dan zijn het ideale verzenddozen voor uw webshop door het lichte gewicht.

Door een product te verzenden in verzenddozen verklein je de kans aanzienlijk op beschadigingen. Door het product in het midden of klem in de doos te zetten blijven de producten in takt. Wel is het aan te raden om het product wat u verpakt in de verzenddoos op te vullen met bescherming zodat de producten niet los in de doos komen te zitten. Deze bescherming wordt ook wel opvulmateriaal genoemd en daar komen we later in dit blogartikel op terug.

verzenddozen
Verzenddozen van karton

Soorten verzenddozen

Verzenddozen zijn er in allerlei soorten. Het is belangrijk om te bepalen welk soort geschikt is voor uw webshop. Het allerbelangrijkste hierbij is dat u gebruik maakt van stevige verzenddozen.  

U wilt natuurlijk voorkomen dat de producten die naar uw klanten worden verzonden beschadigd of kapot aankomen. Dit zijn hoge kosten waar u niet op zit te wachten. Hiervoor heeft u de keuze uit bijvoorbeeld verzenddozen met enkele golf of dubbele golf. Wanneer u te maken heeft met tastbare producten doet u er verstandig aan om te gaan voor verzenddozen met een dubbele golf. Deze dubbele golf zorgt net voor die extra bescherming die uw tastbare producten nodig hebben.

Heeft u te maken met producten die niet snel defect zullen raken of niet breekbaar zijn dan zijn verzenddozen met een enkele golf goed te gebruiken.

Vooral webshops met kleding en schoenen zullen te maken hebben met verzenddozen. Dit zijn voorwerpen die een goede bescherming dienen te hebben tijdens de verzending. Denk hierbij aan kreukels in kleding, het blootstellen aan vreemde luchtjes in de kleding en eventuele andere beschadigingen. Daarom zijn speciale verzenddozen voor kleding aan te raden.

Wanneer mensen schoenen in de winkel aanschaffen krijgen zij altijd een schoenendoos als omhulsel voor de schoenen. Echter, wanneer u een webshop in schoenen heeft, kunt u niet enkel deze schoenendoos gebruiken ter verzending van de schoenen. U dient er zorg voor te dragen dat u speciale verzenddozen voor schoenen heeft. Zodat de schoen de optimale bescherming krijgt.

Een andere tip die wij u willen geven is dat een verzenddoos van het postkantoor veel prijziger is dan wanneer u de verzenddozen online aanschaft. Dit kan qua prijs al vaak de helft schelen. Dit is iets waar u kosten op kunt besparen als webwinkelier.

Maten verzenddozen

Ook niet geheel onbelangrijk is dat u de juiste maat verzenddoos selecteert voor uw webshop. Het is natuurlijk ook onnodig om een verzenddoos te selecteren die te groot is voor uw product. Wij adviseren daarom om uw producten eerst op te meten, zodat u voor uzelf inzichtelijk krijgt welke afmetingen u nodig heeft.

3: Brievenbusdoosjes

De derde webshop verpakking betreft de brievenbusdoos. Met brievenbusdoosjes kunt u kleine kleine of platte producten versturen die door de brievenbus passen. Uw klanten hoeven niet thuis te blijven voor het pakketje. Natuurlijk kan niet elk gewenst product verstuurd worden met een brievenbusdoosje, maar met een goede brievenbusdoos valt veel winst te behalen. Denk hierbij aan het verzenden van boeken, sieraden, onderdelen en accessoires.

De brievenbusdoosjes zijn aan te bevelen wanneer u kleine producten wilt versturen die net wat meer stevigheid nodig hebben dan een luchtkussen envelop. Een ander bijkomend voordeel wanneer u als webshop overweegt brievenbusdoosjes aan te schaffen is dat u niet te maken heeft met opvulmateriaal. Dit zorgt weer voor een kostenbesparing op uw zending.

Verzenden met brievenbusdoosjes via PostNL is mogelijk tot 2 kg voor een vast tarief van € 3,95 per pakket. Goed om te weten als webwinkelier is dat de brievenbuszending niet groter mag zijn dan 380 x 265 x 32 mm. Hier dient u dus rekening mee te houden wanneer u brievenbusdoosjes wilt aanschaffen.

brievenbusdoosjes
Witte bievenbusdoosjes

Formaten van brievenbusdoosjes

Brievenbusdoosjes zijn er in drie formaten. Ook hier geldt, net als bij de verzenddozen, dat de brievenbusdoos van het postkantoor vaak veel duurder uitvalt dan de brievenbusdoosjes die u online kunt aanschaffen.

De brievenbusdoos met klep wordt het meest aangeboden. De klep zorgt voor een handige en eenvoudige sluiting waardoor de producten in uw webshop snel en gemakkelijk verpakt kunnen worden.

4: Opvulmateriaal

De vierde webshop verpakking betreft opvulmateriaal. Het is nooit verstandig om een product in een verzenddoos te versturen zonder verdere inhoud. De kans op beschadiging wordt hierdoor aanzienlijk groter, omdat het product zich los in de doos bevindt. Tijdens het verzendproces worden de dozen meerdere keren verplaatst waardoor de inhoud verschuift. Goed opvulmateriaal voorkomt dit en zorgt voor extra stevigheid in de doos.

Soorten opvulmateriaal

Er zijn vele soorten opvulmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan opvulmateriaal in de vorm van papier of chips.

De opvulchips zijn gemaakt van polystyreenschuim. Dit heeft, net zoals luchtkussenfolie, een schokabsorberende werking heeft. Het is licht van materiaal wat zorgt dat uw verzending naar de klant toe nauwelijks zwaarder wordt.

opvulchips
Opvulchips

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bestellingen van uw webshop met opvulmateriaal van papier te vullen.

opvulpapier
Opvulpapier

5: Verzendzakken

De laatste webshop verpakking betreffen verzendzakken. Wanneer uw webshop bijvoorbeeld kleding verkoopt dan kunnen deze verpakt worden in verzendzakken. Dit zijn dikke, sterke zakken die uw producten van uw webshop luchtdicht, vuil- en vochtvrij verpakken. De verzendzakken zijn van plastic gemaakt.

Het voordeel van deze verzendzakken voor kleding is dat ze vaak een kleefstrip hebben. Met deze kleefstrip kan de kleding en makkelijk worden afgesloten. Wanneer uw webshop vaak te maken heeft met retourneringen dan is het aan te bevelen om een dubbele sluiting te nemen, zodat uw klant zowel de verzendzak kan openen, maar ook weer kan sluiten wanneer het product te klein of te groot is of wanneer het product toch niet naar smaak bevalt.

verzendzakken
Verzendzakken

Voordelen van verzendzakken

Verzendzakken hebben meerdere voordelen ten opzichte van andere verzendverpakkingen. De verzendzakken zijn waterafstotend en beschikken vaak over een anti-statische sluiting.

Wanneer u de kleding in verzendzakken aanbiedt is het wellicht een goed visitekaartje om de verzendzakken te voorzien van een bedrukking. Uw klanten hebben dan bij het openen van de bestelling gelijk een erkenning met uw bedrijf. Het is daarom goed om te overweging om de voor verzendzakken te voorzien met logo.

Conclusie

In dit blogartikel heeft u inzichtelijk gekregen welke vijf webshop verpakkingen onmisbaar zijn voor uw webshop. Zo zijn de luchtkussen enveloppen, brievenbusdoosjes, verzendzakken en verzenddozen perfect om uw kleine en grote producten mee te versturen. Het opvulmateriaal is weer van belang zodat de producten niet kunnen verschuiven.

Mocht u na dit blogartikel nog vragen hebben omtrent webshop verpakkingen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat wij u van een goed advies kunnen voorzien. 

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.