Wikkelfolie? 5 handige tips!

Wikkelfolie? 5 handige tips!

Wikkelfolie is een van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen, maar gek genoeg weten veel gebruikers toch niet zo veel af van het product. Daarom hebben wij 5 handige tips verzameld waarmee u het beste resultaat kunt behalen.

1. Welke dikte gebruikt u?

Het is niet in harde cijfers uit te drukken welke foliedikte u nodig heeft. Gebruikt u de wikkelfolie enkel om producten te beschermen tegen vocht en vuil dan volstaat een 17 of zelfs een 12 micron folie. Wanneer u zwaardere producten of producten met scherpe punten in gaat wikkelen is het verstandiger om een 20 of 23 micron folie te gebruiken.

2. Heeft u wel eens gedacht aan gekleurde wikkelfolie?

Gekleurde wikkelfolie kent een aantal voordelen ten opzichte van de transparante wikkelfolie. Buitenstaanders kunnen niet zien welke producten achter de folie zitten, wat bijvoorbeeld handig is bij kostbare producten. Ook kunt u uw zending op een eenvoudige wijze een eigen uitstraling geven of beschermen tegen zonlicht.

3. Houdt u rekening met de kleefzijde?

Wikkelfolie heeft een kleefzijde en een gladde zijde. De kleefzijde, ook wel cling genoemd, zit aan de binnenzijde van de folie. Zorg ervoor dat deze zijde bij het wikkelen ook aan de binnenzijde zit dat de lagen wikkelfolie elkaar overlappen. Bent u klaar met wikkelen, dan kunt u gemakkelijk de folie tegen de pallet aanplakken.

4. Gebruikt u al een dispenser?

Gebruikt u nog geen dispenser en krijgt u zere handen bij het afrollen van de wikkelfolie. Met een dispenser voor wikkelfolie kunt u de folie goed op spanning brengen zonder dat u uw vingers brandt of snijdt.

5. Kleine of langerwerpige zendingen bundelen?

Bundelfolie is uitermate geschikt om kleine en langwerpige producten te bundelen. Dit is met name handig wanneer u de producten via de pakketdienst verzendt, zo bespaart u op de portokosten. Ook laat bundelfolie, in tegenstelling tot tape, geen lijmresten of beschadigingen achter bij het verwijderen.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.