Verhuizen

Verhuizen is ingrijpende verandering in je leven. Tijdens je verhuizing komt je leven even op zijn kop te staan maar meestal is het ook een spannende en vooral leuke gebeurtenis. De stress die verhuizen op kan leveren kun je verminderen door je huiswerk te doen en je goed voor te bereiden. Waar krijg je mee te maken? Hoe zorg je dat je spullen heel blijven? En wat moet er naast de verhuizing zelf nog meer gebeuren? Ga je nog verbouwen of schilderen? Wil je de tuin (laten) doen? Je hoort het al, verhuizen doe je niet zomaar! Daarom vind je hier meer informatie over de voorbereiding, het verhuizen zelf en nadat je je spullen in je nieuwe huis hebt geïnstalleerd.

Inhoud

1.Voor je gaat verhuizen
2.De juiste verhuismaterialen
3.Producten
4.Labelen
5.Transport en het beschermen van je spullen
6.Na de verhuizing
7.Meer verhuistips

1. Voor je gaat verhuizen

Een verhuizing is de uitgelezen mogelijkheid om eens flink op te ruimen. Door de jaren heen verzamel je een hoop spullen maar na een tijdje vergeet je zelfs dat je ze hebt. Het ideale moment dus om te bepalen of je veel van deze spullen nog wel echt nodig hebt en mee wilt verhuizen naar je nieuwe woning! Tegelijkertijd is het ook leuk om herinneringen op te halen terwijl je door je oude spulletjes heen snuffelt. Neem als je gaat opruimen alvast een paar verhuisdozen en vuilniszakken mee zodat je oude spullen meteen kunt scheiden. En denk eraan, wat je niet inpakt hoef je ook niet te verhuizen!

2. De juiste verhuismaterialen

Verhuizen begint al voordat je spullen in gaat pakken met het in huis halen van de juiste verhuismaterialen. Verhuisdozen voor het inpakken van je spullen bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit Amerikaanse vouwdozen en autolock dozen. De Amerikaanse vouwdoos is de goedkoopste van de twee maar deze moet je nog wel met tape van onder en van boven dichtplakken. Autolock dozen kun je zo in elkaar vouwen dat je geen tape meer nodig hebt. Denk ook aan meubelhondjes voor het verplaatsen van zware meubels en noppenfolie of verhuisdekens om je spullen tijdens het transport te beschermen.

3. Onmisbare producten tijdens je verhuizing

<Productaanbod>

4. Labelen

Vergeet niet om je dozen met spullen te labelen. Zo weet je bij het uitladen welke dozen naar de keuken en welke naar de slaapkamer moeten. Huur je een verhuisploeg in of schakel je de hulp van vrienden in, zorg dan ook voor etiketten die aangeven wat de bovenkant van een doos is of die aangeven dat de inhoud breekbaar is.

5. Transport en het beschermen van je spullen

Het transporteren van je spullen naar je nieuwe woning is het moment waarop de kans op beschadigingen het grootst is. Grote meubels zijn onhandig om te dragen en voor je het weet pak je een randje van de muur, de deurpost of de dakrand van de verhuiswagen mee. Zonde en gelukkig makkelijk te voorkomen. Voor rechte meubels zoals kasten en tafels kun je schuimrubberen hoekprofielen aanbrengen. Die beschermen niet alleen je spullen maar bijvoorbeeld ook je mooie, pas geschilderde muur. Spullen met een kwetsbaar oppervlak of ornamenten, pak je in met noppenfolie. Er zijn verschillende diktes beschikbaar en er zijn zelfs milieuvriendelijke varianten op de markt.

Om de verhuiswagen te beschermen en om te voorkomen dat de noppenfolie scheurt gebruik je een verhuisdeken. Dat maakt het inladen ook makkelijker omdat je zware meubels niet in hun geheel de verhuiswagen in hoeft te tillen. In plaats daarvan zet je ze op de rand van de laadvloer en trek je de meubels op de verhuisdeken verder de laadruimte in.

6. Na de verhuizing

Dikke kans dat het overzetten van je spullen niet het enige is dat er bij een verhuizing hoeft te gebeuren. Vaak wil je de nieuwe woning nog verbouwen of aanpassen aan je eigen smaak. Vaak doet een goede schilderbeurt en een nieuw vloertje al wonderen voor een nette look van je woning. Maar dan is het wel aan te raden om je spullen nog even in je oude huis te laten staan zodat je de ruimte hebt. Zit je vast aan een bepaalde oplever datum dan kun je er ook voor kiezen om je spullen tijdelijk op te slaan in een garagebox. Dek je spullen goed af met een opslagdeken zodat ze niet beschadigen.

7. Meer verhuistips?

Het verzamelen, inpakken, verhuizen en weer uitpakken van je spullen is een flinke logistieke onderneming. Hopelijk heb je op deze pagina een wat beter beeld gekregen van hoe je een verhuizing het beste aan kunt pakken. Ben je op zoek naar meer tips? Bekijk al onze verhuistips en gebruik ze als een handige checklist tijdens je verhuizing.

<Blogs>

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 4108 reviews.