Beste kloofbijl

Moet je nu een grote of een kleine kloofbijl kopen? Welke eigenschappen heeft een goede kloofbijl eigenlijk? En hoeveel geld moet je neerleggen wanneer je een goede kloofbijl wilt kopen? Bij Vendrig Packaging zijn we wat dieper in de materie gedoken en geven je gratis advies over de beste kloofbijl die je kunt kopen en aan welke eigenschappen je deze herkent.

De beste kloofbijl herken je aan de kenmerkende kop

Een kloofbijl heeft een zwaardere kop dan een hakbijl. Het scherp van een kloofbijl is een stuk kleiner dan bij de meeste andere bijlen. Zo wordt de zware kop over een kleiner oppervlak in het houtblok geslagen en dat maakt het klieven van hout een stuk makkelijker. Omdat de kop zo zwaar is en het blad zo smal, hoeft een kloofbijl ook niet scherp te zijn om er goed mee te kunnen werken.
Je kunt een kloofbijl in verschillende afmetingen kopen. De range ligt ongeveer tussen de 40 cm en 100 cm. Grotere kloofbijlen gebruik je met beide handen. Dat is wel nodig ook want een grote variant weegt al gauw 3,5 kg, waar een kleine kloofbijl ongeveer 1,5 kg weegt.

Controleer je kloofbijl wanneer je deze gaat kopen

Of je nu een kloofbijl op internet bestelt of naar de winkel gaat, controleer de bijl altijd op gebreken. Controleer of het hout van de steel niet gespleten is. Check of de kop van de kloofbijl goed in de steel vastzit en of deze gecoat is. Een coating zorgt ervoor dat de bijl minder snel gaat roesten.

Hoe je het beste kunt werken met een goede kloofbijl

Wanneer je hout gaat kloven met je nieuwe kloofbijl dan bespaar je jezelf een hoop moeite en werk je efficiënter wanneer je de volgende tips gebruikt.

  • Gooi gekloofd hout direct in een kruiwagen of bij de rest op de stapel, dat scheelt weer een keer bukken en dat is beter voor je rug.
  • Rol grote blokken hout in plaats van ze te tillen
  • Zaag de blokken die je wilt klieven niet meer dan een week voordat je met je kloofbijl aan de slag gaat. Hout dat droogt krijgt taaie vezels en dat maakt het lastig kloven.

Het juiste kloofgereedschap bij Vendrig Packaging

In het assortiment van de webshop vind je verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken om hout te kloven. Van handbijlen tot kloofhamers en de handige Smart Splitter waarmee je nog sneller houtblokken op maat splijt. Kies het gereedschap dat het beste bij je past en vergeet niet om netzakken te bestellen om het hout in op te slaan.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6082 reviews.