Handmatige handklover

Een handmatige houtklover neemt je heel wat arbeidsintensief werk uit handen. Je klooft niet alleen sneller maar ook veiliger met een staande houtklover waar je het mes van bovenaf op kunt laten vallen. Een staande, handmatige handklover is daarnaast ook ergonomisch. Je hoeft minder vaak en minder diep te bukken en geen intensieve, explosieve beweging te maken zoals bij hout kloven met een bijl vaak wel het geval is.

Tips voor het gebruik van een staande, handmatige houtklover

Wanneer je voor het eerst een handmatige houtklover gebruikt kun je wel wat tips gebruiken waardoor je nog efficiënter kunt werken. De houtklover werkt als volgt. Je hebt een groot houtblok nodig waarop je kleinere houtblokken kunt zetten. Hier zet je de staande houtklover op vast. Langs de rails, die nu dus verticaal staat, laat je het verzwaarde hakmes op de houtblokken die je wilt klieven vallen.
Kies een logische plek om je houtklover neer te zetten, het liefst zo dicht mogelijk bij de stapel hout die je wilt klieven. Zorg er ook voor dat het houtblok waar je de houtklover aan bevestigt op een stevige ondergrond staat. Voor extra veiligheid kun je ook veiligheidsschoenen en werkhandschoenen aantrekken. Wees je ervan bewust dat houtblokken weg kunnen schieten wanneer de kloofbijl omlaag valt.

Gebruik een zaagbok voor dikkere boomstammen

Hout kloven met een staande houtklover gaat alleen wanneer de blokken niet te dik zijn. Bij dikkere boomstammen kun je beter een zaagbok gebruiken. Hier klem je de boomstam in zodat je deze terwijl je rechtop staat op maat kunt zagen. Je vindt zowel de staande houtklover, als de zaagbok en diverse kloof- en hakbijlen in het assortiment van Vendrig Packaging. Kies de beste oplossing voor jouw project. Weet je niet zeker welk materieel je het beste kunt gebruiken? Bij de klantenservice informeren ze je graag verder over de mogelijkheden.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6082 reviews.