Zak haardhout

Een geschikte zak om haardhout in te bewaren is stevig en laat de wind goed door zodat het hout ook verder kan drogen wanneer het al ingepakt is. Netzakken voldoen aan deze eigenschappen en in het assortiment in de webshop vind je een grote verscheidenheid aan afmetingen en afwerkingen. Kies de zak die het beste bij je product past en vergeet niet om kleinere zakjes voor aanmaakhout te bestellen die je samen met het haardhout kunt verkopen.

De geschikte zak voor ideaal gedroogd haardhout

Hout dat niet goed gedroogd is vat moeilijk vlam en wanneer het dat wel doet komt er een hoop ongewenste rook vanaf. Goed gedroogd hout heeft dan ook een vochtgehalte van maximaal 20% en idealiter een vochtpercentage van 10%. In Nederland en de rest van Noord-Europa, waar veel haardhout vandaan komt, regent het nogal vaak. De kans is dan ook groot dat haardhout (te) vochtig wordt ingepakt. Met netzakken is dit geen probleem omdat deze zakken goed doorluchten. Door het hout buiten op te slaan kan de wind het hout verder drogen. Zorg er altijd wel voor dat je het hout opslaat onder een afdak.

Je eigen hout klieven?

Hak je zelf je eigen hout? Maak het jezelf dan makkelijk met de Smart Holder zaagbok. Hiermee zaag je boomstammen eenvoudig op maat nadat je de zijtakken hebt verwijdert. Gooi deze niet weg! Verpak ze in kleinere zakjes en gebruik ze als aanmaakhoutjes voor het haardhout. Maak ook gebruik van de Smart Splitter, een handig apparaat om moeiteloos houtblokken mee te klieven. Bestel de zakken en toebehoren die je nodig hebt eenvoudig via de webshop en neem vooral contact op als je nog vragen hebt.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6071 reviews.