Afplaktape met folie

Door afplaktape met folie te combineren bescherm je muren, kozijnen en ramen optimaal tegen verf, stof en andere bouwresten. Op deze pagina krijg je tips en advies over hoe je afplaktape met afdekfolie op de juiste manier aanbrengt, verwijdert en waar en wanneer je het gebruikt.

Wanneer gebruik je afplaktape met folie?

Bij het schilderen of stucen van muren of het beitsen van hout kan er flink gespetterd worden en als dat op je strak geverfde muur of kozijn komt kun je weer opnieuw beginnen. Door afplaktape in combinatie met folie te gebruiken bescherm je oppervlakken die niet geschilderd hoeven worden en werk je een stuk sneller. Bovendien hoef je geen vlekken of vegen te verwijderen wanneer je klaar bent. Plak alles af dat je niet gaat bewerken. Denk daarbij aan muren, het aanrecht, radiatoren, kozijnen en meubels.

7 tips voor correct gebruik van afplaktape in combinatie met afdekfolie

Afplaktape en afdekfolie helpen om je interieur te beschermen tegen vuil en beschadigingen. Maar dan is het wel belangrijk dat je de tape op een correcte manier aanbrengt en verwijdert. Met de volgende 7 tips zorg je voor een net en strak eindresultaat:

  • Zorg dat de ondergrond vet- en stofvrij is voordat je de tape vastplakt
  • Koop een geschikte tape voor de ondergrond die je gaat gebruiken. Laat je hierbij informeren door de leverancier
  • Maak lange, rechte stroken met afplaktape voor het strakste resultaat
  • Druk de tape overal goed aan en zorg dat deze strak vast zit. Zo voorkom je dat er verf of stof onder de tape kan komen
  • Laat de verf goed drogen voordat je de tape verwijdert
  • Trek afplaktape altijd rustig los onder een hoek van 30 tot 45 graden
  • Verwijder tape bijtijds om te voorkomen dat deze vast blijft plakken op de ondergrond

Nog een laatste tip, koop afplaktape en folie los van elkaar

Je kunt afplaktape kopen waar de folie al aan vast geplakt zit. In veel gevallen krijg je dan een dun folie dat makkelijk scheurt. Het is in de meeste gevallen ook duurder want je krijgt weinig meters op een rol. Bovendien is het niet zo moeilijk om afdekfolie op een nette manier aan de tape vast te maken. Voor het afplakken van de vloer kun je overigens beter afplakpapier of stucloper gebruiken.


Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3486 reviews.