Prijs worteldoek

De prijs die je voor worteldoek betaalt is afhankelijk van de dikte van het doek. Denk daarnaast niet alleen aan de kostprijs voor het worteldoek zelf maar ook aan de prijzen voor toebehoren zoals grondpennen om het doek mee vast te zetten. Bedenk of je het worteldoek zo in de tuin wilt leggen of dat je er een bodembedekker overheen wilt leggen. Denk daarbij aan houtsnippers, grind of boomschors. Dat maakt overigens niet uit voor de werking van het worteldoek, of de prijs maar het ziet er wel netjes uit en je tuin blijft een mooi geheel.

Weegt de prijs van worteldoek op tegen de voordelen?

Worteldoek koop je meestal in een vaste afmeting, bijvoorbeeld per vierkante meter, of op een rol. Worteldoek is relatief goedkoop, meestal nog geen euro per vierkante meter maar je hebt er vaak wel meer van nodig. Met name bij grote tuinen kunnen de prijzen van worteldoek oplopen. Is het dat waard? Het korte antwoord: ja. Het langere antwoord, kijk goed naar waar je het worteldoek voor wilt gebruiken en of dit echt noodzakelijk is. Met de volgende tips gebruik je worteldoek zo efficiënt mogelijk en dat scheelt in de kostprijs.

3 tips voor het efficiënt gebruiken van worteldoek

Hoe zorg je ervoor dat worteldoek de prijs waard is? Maak gebruik van de volgende drie tips zodat je nooit teveel betaalt voor je worteldoek:

  • Kies voor een worteldoek met een rastermotief. Dat maakt het namelijk makkelijk om op maat te snijden zodat je minder restmateriaal overhoudt.
  • Meet van tevoren goed op welke oppervlakte je nodig hebt. Je kunt namelijk ook worteldoek met een vaste afmeting, bijvoorbeeld 5, 10 of 20 m² kopen. Dan heb je helemaal geen restmateriaal en dat scheelt in de prijs.
  • Leg vooral geen worteldoek onder je tegels om onkruid tussen de naden tegen te gaan. Dit onkruid wordt via de lucht aangevoerd en ontkiemd boven het worteldoek. Het is zonde om een heel terras te bedekken wanneer dit niet het gewenste effect oplevert.

Laatste tip: let goed op het gramsgewicht voor de kostprijs van worteldoek

Tot slot is het erg belangrijk om te kijken naar de dikte van het worteldoek. Soms wordt worteldoek voor een erg lage prijs aangeboden. Dat komt vaak doordat het doek erg dun is, het lijkt dan net op folie. Om onkruid tegen te gaan kies je liever voor worteldoek met een gramsgewicht van ongeveer 90 gram per vierkante meter. Dan weet je zeker dat je het doek langere tijd kunt laten liggen.Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 5970 reviews.